איך אפשר בלי גוגל. אם אהבתם את מנוע החיפוש של גוגל, תאהבו גם את מנוע חיפוש הפטנטים של גוגל. פשוט, מהיר, נוח, ובחינם. והכי חשוב - לא צריך להשתמש במילים נרדפות, כי המנוע של גוגל עושה זאת בעצמו. שימו לב, יש גם חיפוש מתקדם.
אתר הבית של משרד הפטנטים האמריקאי, הכולל גישה למאגר נתונים של פטנטים ובקשות לפטנט שהוגשו למשרד הפטנטים האמריקאי. הממשק למשתמש של מאגר הנתונים הינו ידידותי, והשימוש בו הוא בחינם. מסמך של פטנט מוצג גם בצורת טקסט וגם תצורה גרפית של מסמך הפטנט המקורי. בהצגה הטקסטואלית מילות המפתח של השאילתה מודגשות בגוף הטקסט.
מאחר וארה"ב מהווה שוק גדול, חלק נכבד מהבקשות לפטנט המוגשות בעולם מוגשות גם בארה"ב, ולכן, אם לא נמצאו פרסומים רלוונטיים במאגר זה, הסיכוי שההמצאה חדשה הוא די גבוה. מומלץ.
כמו כן, מאחר והמאגר מכיל את הטקסט של כל פטנט, ניתן לחפש מילים בתוך הטקסט.
המקביל האירופי של USPTO, אבל פחות נוח ממנו. יחד עם זאת הוא מכיל מסמכי פטנטים מהעולם כולו, ולאו דווקא מאירופה, והשימוש הוא בחינם.
מנוע חיפוש המקושר למאה מאגרי נתונים בשטח הפטנטים. התפעול דורש קורס קצר (הניתן בארץ על ידי נציגי החברה), והחיפוש כרוך בתשלום. מומלץ רק למי שעוסק בנושא באופן אינטנסיבי. מאפשר חיפוש בבסיסי הנתונים של Derwent ו-INPADOC.
DWPI, ראשי התיבות של Derwent World Patent Index, הוא בסיס נתונים ייחודי של מסמכי פטנט. הנקודה המבדילה בסיס נתונים זה מבסיסי נתונים אחרים הוא העובדה שהנתונים במאגר המידע של Derwent נכתבו על ידי אנשי מקצוע בתחום ההמצאה, בניגוד לבסיסי נתונים אחרים שמכילים רק את מה שמופיע במסמכי הפטנט. היתרון הוא בכך שהמידע כתוב במונחים המקובלים בתחום, דבר המקל על החיפוש. לכל מסמך פטנט נכתב תקציר וניתנה כותרת חדשה ואינפורמטיבית.
לבסיס הנתונים של Derwent ניתן לגשת דרך מספר מנועי חיפוש לפטנטים, כגון Delphion, STN, ועוד.
INPADOC הוא מאגר נתונים המכיל את הסטטוס המשפטי של מסמכי פטנטים, ומשפחות פטנטים. ניתן לגשת למאגר זה דרך STN, EPO, ועוד
מאפשר להוריד קבצי PDF של מסמכי פטנט מארה"ב בלבד. השירות בחינם.